Twee zusters en slaande ruzie...

Dakoyria

De mij vertelde scene zie ik opeens weer voor me:
twee zusters, met wat je noemt slaande ruzie!
Een deur klapt met een noodvaart dicht; de jongste
met een psychische handicap, uiterst slordig en lui
trekt een meer dan bang gezicht...

De oudere zuster, tamelijk dwangmatig en behept
met onevenredige smetvrees die haar zusje wel even
zal helpen...
Ik lach en lach, kan vrijwel niet ophouden Het lijkt echt
veel te veel op een rode lap met de spreekwoordelijke
stier

Nog een lange poos hoor ik mijn eigen, langzaam
pas verlopende domme gegier!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Twee zusters en slaande ruzie...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.