INLOGGEN
«»

Boodschappen begeleiding

Ik begeleid haar op eigen verzoek
De boodschappen zo zwaar...
Zij voelt krampachtige pijn van haar
hart in elke borstkashoek

De heen 'reis' gaat nog wel goed,
zelfs zonder enig rustmoment...
In de winkel redt zij zich prima, wel
in haar tempo daartoe dan bestemd

Terug zijn er pauzeogenblikken en ik
houd haar onopvallend in de gaten
Ach, zij wil zelf nog zo zielsgraag,
maar acceptert dit gegeven wat gelaten

Die afhankelijkheid die geleidelijk er
ontstaat Ja, zij is nu echt oud geworden,
wat haarzelf inmiddels niet meer ontgaat.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Boodschappen begeleiding’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.