INLOGGEN
«»

Schamen voor lethargie

Ik schaam me voor mijn eigen lethargie, ik wil
gewoon niet heen... Wel geeft het van alles
dat pesterig op mijn netvlies verscheen
Plannen heb ik genoeg en ik verheugde me al
over geregeld en ongepland bezoek!

Ons kent ons zogezegd en blij heb ik snel
uiteen gevallen kranten op een stapeltje terzijde
gelegd
Nog altijd wacht sinds mensenheugenis een op
te ruimen stapel paperassen...

Die groeit ook nog eens gestaag; ik moet nu
echt opassen dat een en ander niet uit de hand
loopt
Veel liever echter dat men mij een aardig t.v.-
programma of een heerlijk kleurboek verkoopt!

Ik voel me niet zo lekker, het is maar al te reeel
Een pracht van een excuus om weinig te hoeven
uitvoeren toch?
Nog steeds ken ik geen gulden middenweg die in de
regel toegeschreven wordt aan volwassenheid alsnog.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schamen voor lethargie’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.