Onbekende bekende

Gertjan van der Kraan

Onbekende bekende

Ze kennen hem als één uit het gezin
Maar wat leefde er bij hem binnenin
Over hoe hij dacht en daar naar leefde
Hoe hij de wereld om zich heen beleefde
Als hij weer druk of juist heel rustig was
En ook zo veel verschillende boeken las
Het steeds maar zoeken naar erkenning
Veranderde in een soort gewenning
Door zich extrovert te gaan gedragen
Juist in moeilijke momenten en dagen
Het steeds weer met anderen bezig zijn
In emoties, angst, vragen en hun pijn
Daarbij vergetend eigen pijn en vragen
In de vaak moeilijke en lange dagen
Zo was hij bekend en toch onbekend
Want men was zijn handelen gewend
Zoals hij sprak, werkte en reageerde
En onbewust soms anderen bezeerde
Wat de binnen- en buitenkant toont of wil
Is regelmatig een wereld van verschil

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onbekende bekende’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.