Zo graag minder stijf!

Dakoyria

Zielsgraag had ik je wat 'losser'gezien
Veel vlotter en humorvol misschien
en zonder die eeuwige stropdas en
zo overmatig strak in het gelid

Zeg nou toch zelf, een makkelijke trui
die zoveel prettiger zit Wat een angst
moet dat hebben gegeven om eens
heerlijk ongegeneerd uit de band

te springen.....
Of gewoon een onschuldig iets als
luidkeels in de badkamer zingen
Ik weet wel, je kon het niet helpen

de tijd waarin je leefde..... Opvoeding
deed de schadelijke rest; prestige
waarnaar je slechts streefde
Gewoon eens een stevige neut pakken

Erna zo zalig lui onderuit gaan zakken
Het verlangen zal er vast wel zijn geweest
Man, man, wat moet jij innerlijk eenzaam
zijn geweest

En nu pas is er mijn begrip, veel en veel
te laat en zelfs zonder mijn bekende
gebruikelijke venijn, dan daar.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo graag minder stijf!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.