Verveling...

Dakoyria

Met plezier doe ik haar wat suggesties aan
de hand om zich wat minder te vervelen
Heel klein is dan wel haar beurs, maar ik wil
niet blijven uitdelen

Ik laat haar blij een door mij gekleurde plaat
zien uit een volwassenenboek
Even licht haar gezicht op, dan weer een
misprijzende blik om haar mondhoek...

Zij taalt niet naar een goed boek, houdt dat
hoogstens drie bladzijden vol
Tijdschriften heb ik niet in de aanbieding,
maar juist die vindt zij al te dol!

Zij weet wel wat zij meer dan wat ook wil:
iedere dag bij mij op de stoep!
Wat aandacht en een praatje en mijn over-
heerlijke koffie! Ik ga niet in op haar
-indirect- geuite verzoek.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verveling...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.