Een glimlach

Roel van Ekeris

Een glimlach

Pluk dat zonnestraaltje
Als de zon slechts even schijnt
Stress het leven ondermijnd.
Kleine details die de geest opbeuren
Als grauw weer het leven probeert te besmeuren

Laat een glimlach gemoedzin strelen
Iedere zonnestraal de hersenen kan bespelen
Afleiding zal het gevoel ontdooien
Het leven mag je ontplooien

Lief het leven, als je bezint
Punitiviteit door jou bemind
Leef zorgvuldig en hou de maat
Zorg voor je aandacht en goede raad

Het leven zal vriendelijker zijn
Samen “als zonnetjes” genieten
Soms eens even lekker deugnieten
Jouw glimlach maakt het voor een ander fijn


Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een glimlach’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.