INLOGGEN
«»

Het doel van kritiek zijn

Geregeld ben ik zomaar het doel van haar kritiek
Over een los lusje in mijn overigens mooie vest,
een b.h.-bandje dat uit mijn nette bloes piept

Het betreft een heel oude dame, zelf zo
perfectionistisch als wat..... Soms wel krijg ik wat
van haar! Ik, hoewel geergerd, houd maar m'n mond

Van binnen gist en kolkt het menig keer
Nee, natuurlijk ben ik verre van volmaakt en 'dra
weet ik dat wel weer!

Wat zou ik het haar graag eens inpeperen, maar
och, telkens wint mijn gezonde verstand het,
keer op keer.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het doel van kritiek zijn’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.