Een zee van rust

Door: Roel van Ekeris

Een zee van rust

Helder water geeft z’n boodschap mee
Sferen maken de mens gedwee
Doorzicht in een stromende beek
Een waterloop die je volgend na keek

Je zag de stroming kolkjes maken
Zonlicht zag je het wateroppervlak raken
De glans die tevoorschijn kwam
Rustmoment waarvan je genieten kan

Het beekje in de rust gelegen
Mensenmassa’s die er zwegen
Je hebt eieren voor je geld gekozen
Rustgevende beelden laten gedachten blozen

Je droomt je gedachten
Beelden die het gemoed zullen verzachten
Verfrissend water die hitte verbleekt
De massamens die elders over hoofden naar zeewater keek

Roel van Ekeris©



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een zee van rust’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.