INLOGGEN
«»

Wij

Tjong jonge wat een drama!
Een ramp genaamd Corona....
Zoveel mensen ziek en dood
Heleboel bedrijven komen in nood
Hoe kon dit nu gebeuren?
Zoveel leed te betreuren

De mens rukt op over de aarde
Niets laat men in zn waarde
Verwoest natuur, vernietigd dierenleven
Wat hebben wij hiervoor teruggegeven?
Dit is onze straf, eigen schuld
Aarde heeft gewacht, met geduld
Het is triest dat we zo ver zijn gekomen
Weg toekomst, weg mooie dromen
Hoezo vakantie? We kunnen niet weg
Thuis met zn allen, wat een pech
Laat deze tijd ons nu eens goed leren
Aarde uitgeput, zoals wij verteren
Natuur vecht terug.......en terecht
De mens teruggedrongen , zoals gezegd
Natuurlijk schrikt iedereen hiervan
Denk na en kom met een plan
Met respect kunnen we het tij nog keren
Iedereen heeft hiervan kunnen leren

Verwoesting en vernietiging hebben wij gedaan
Nu weer klein en nietig , is waar we staan....

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Sylvia Kuijper
Actief sinds: 02-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wij’ van Sylvia Kuijper zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.