INLOGGEN
«»

Een zonnetje pakken

Mensen zag ik zonnen, het werk al gedaan
Een beschut hoekje in hun tuin;
al lezend proberen 'corona' te doorstaan

Op een wit houten bankje gezeten,
ontvang ik op afstand hun vriendelijke groet
Opeens zitten zij rechtop omdat er gepraat
moet!

Een zo intens menselijke behoefte, die onder
druk je zomaar niet
Met plezier voldoe ik eraan, loop dan door

Nog talloze uren in het verschiet.....
Dat valt momenteel niet mee hoor.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een zonnetje pakken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.