INLOGGEN
«»

bourgondisch

vroeger gingen ze ter kerke
en zopen zich daarna te pletter
opeen gepropt in het portaal
verveeld wachtend op het signaal
het ite missa est
ze hadden niets met een wijwaterkwast
maar alles met een kwispadoor

hun zielenheil is lang verleden
ze slaan de hoogmis over
de vrome wierook is voorgoed
zonder een dood
ten hemel opgestegen
de stank van verschaald bier
heeft alles ingenomen
het hangt zelfs in hun kleren

ze praten niet in het café
ze schreeuwen
brulboeien op een hoop
aan het loeien
een collectieve ontlading
over door de weekse beschaving
met bovenop de schelle stem
van de waardin

ze drinken niet
ze gieten laveloos naar binnen
en gaan daarna onvast
naar hun auto's
want rijden zullen ze
verdomme

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘bourgondisch’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.