INLOGGEN
«»

Teveel aandacht geven

Talloze mensen met troubles vragen om
mijn aandacht...
Ik limiteer hen zoveel mogelijk daarin,
stuur liever een kaart, meest onverwacht

Goed kunnen luisteren werkt meestal vóór
maar ook vaak tegen mij Mijn energie al
te beperkt, begrijpen zij echt wel míj?

Grenzen goed aangeven, geleidelijk gaat
het me wat beter af Toch blijven sommigen
het desondanks proberen, zelfs als ik van
sterke vermoeidheid blijk gaf!

Soms laat het mij dan de botte bijl hanteren
Ik houd van mezelf en ga hen dat desnoods
hardhandig leren.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Teveel aandacht geven ’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.