INLOGGEN
«»

Herrieschopper

Ik kan hier maar niet aan wennen: een overdaad
aan al te heftige stemmen...
Één persoon staat zelfs dreigend op om zijn woorden
kracht bij te zetten

Mijn 'Kan het een onsje minder?' kan hem daarin ook
niet beletten
Zelfs ík krijg nu de volle laag: Hij is nu eenmaal die hij
is, punt uit! Mens, houd óp met dat gevraag

Het gezelschap zwijgt, zij kennen dit Lowietje wel
Hoe bestaat het dat hij zijn gang kan gaan met zijn
gevloek en getier?
Misschien alleen maar veel geschreeuw en weinig wol?
Ik heb mijn buik van de man méér dan vol.....

Zo een vervelende aandachttrekker eerste klas
Pakt dan werkelijk nog niemand voor hem zijn jas?

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herrieschopper’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.