Het sop is de kool niet waard

Dakoyria

Wij zaten naast elkaar bij een bepaalde gelegenheid
De vrouw die zo onwaarschijnlijk móói, nauwkeurig
en gedisciplineerd breit
Zij ontdekte een haakje aan een door mij gedragen
trui en zei er direct iets van...

Gemakzuchtig als ik kan zijn, had ik zoiets rustig an!
Beter gezegd, het was me volstrekt nog niet opgevallen
Zelf opgevoed in een perfectionistische sfeer leerde ik
allengs meer hóe dit soort gedrag rustig te pareren

Het sop is de kool niet waard, zo ging ik tamelijk vlot
al constateren!

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het sop is de kool niet waard’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.