INLOGGEN
«»

Hoogst irritante klant!

Voorzichtig leg ik enige boodschappen op de
loopband Een ándere klant na mij duurt het
veel te lang: zij gooit haar weinige inkopen
vóór mij, agressief en demonstratief daar
beland

Ik grijp meteen in; mevrouw, het is niet uw
beurt! U wacht maar even...
Zij sist me toe, gaan we eindelijk wat opschieten
nog beleven?

Zij maakt een erg geagiteerde indruk...
Ik wijs haar op mijn beperkingen, mijn
aanwezige rollator, dat meer dan fijne stuk

Zij wappert mijn argumenten zomaar wég
Zij heeft thuis zelf ook zo'n ding staan,
momenteel dan stuk...

Voor zij een heuse ruzie kan aangaan,
zijn mijn inkopen al vrijwel gescand
Ik zou de caissiëre kunnen zoenen die
onverstoorbaar haar werk doet, zich er níet
in mengt!

Als ook nog de boodschappen ingepakt
worden -voor mij een ware crime- sterkt dat
mij in het besluit:
ondanks vervelend gesteggel gaat de winkel
mij vaker zien.

Dakoyria, 2018.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoogst irritante klant!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.