Fatsoen vroeger...

Dakoyria

De wereld was meer dan overzichtelijk tóen
in de straat waar ik vele jaren woonde
Je had er de katholieken, rooien en asocialen
Nadrukkelijk van elkaar gescheiden door het
uitgesproken burgerfatsoen.

Een zogeheten asociale vroeg mij een boodschap
te willen doen De beloning zou een dubbeltje zijn,
zo makkelijk verdiend vond ik met míjn fatsoen.

De wraak thuis was níet zoet: Hoe ik dat in mijn
hoofd haalde... Ónze manieren waren het hoogste
goed!

En ik, die maar niet begreep; die mensen waren
toch áárdig...
Tot de dag van vandaag weet ik dit nóg, eigenlijk
wel hoogst eigenaardig!

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Fatsoen vroeger...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.