INLOGGEN
«»

kind hoort in het donker

het duister sluipt
na een vale onderbreking
opnieuw de kamer in
hoe gebruikt dit beeld ook is
het denkt meer dan het zegt
tijdens de winter die geen winter is
het verzamelt in de hoeken
oeroude kinderschrik
het donker wordt onleesbaar
ik knip het licht aan
waarin geen enkele verdienste ligt
goedkope overwinning van het licht
in een middenklasse gezin

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘kind hoort in het donker’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.