Bodemloos kríjgen

Dakoyria

Goedbedoelend geven zij steeds maar weer
boekjes en CD's
Ik ben er op zich wel blij mee, maar ik groei
onderhand uit mijn woning!

Ik dácht dat ik het goed had geregeld: geen
verdere aanschaf meer; een dag telt immers
maar vierentwintig uren... Slapen doe ik graag
langdurig, weer en weer.

Hoeveel tijd houd ik reëel dan nog over? Ik wil
hen niet graag voor het hoofd stoten...
Straks begin ik gewoon zélf een kringloop,
onderwijl geven zij steeds nog door, onverdroten!

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bodemloos kríjgen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.