Wat!?

Thijs Damman

Eerlijkheid gaat niet over de waarheid.  Het gaat om eer.
Eer gaat niet om correctheid. Het gaat om reputatie.
Reputatie gaat niet om jezelf. Het gaat om anderen.
Anderen gaat niet om diversiteit. Het gaat om acceptatie.
Acceptatie gaat niet om respect. Het gaat om overtuiging.
Overtuiging gaat niet om mening. Het gaat om gevoel.

En gevoel is slechts een eerlijke, correcte reflectie van divere overtuigingen en meningen van jezelf. Om met een denkbeeldige reputatie, respect te verkrijgen van anderen. En zo geaccepteerd te worden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Thijs Damman (Actief sinds: 02-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat!?’ van Thijs Damman zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.