INLOGGEN
«»

De juiste kleding

De juiste kleding voelt
als een tweede huid.
Waarin je je altijd thuis voelt.
Waarin door jouw naaktheid,
niet onbedoeld, een oprechte waardering
van de buitenwereld niet voortijdig wordt
onderkoeld. Waarin door die tweede huid
het leven de pasvorm lijkt aan te nemen
naar een juist formaat. Dat wil zeggen zolang
het niet om de pels van een ander levend wezen gaat.

De juiste kleding maakt van de vrouw of de man
diegenen die zij willen zijn. Er spreekt iets
van hun normen en waarden uit; het geeft hun rol
dat externe omhulsel waartoe zij geroepen zijn.
Die juiste kleding voelt als het voorportaal van
ons individueel fatsoen. Het plaatst ons voor het
voetlicht zonder al te gek te doen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De juiste kleding’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.