Eenzame zielen

Erna Kagenaar

teveel gezien of meegemaakt
grensoverschrijdend leed
te vaak alleen

geen kracht voor anders
of niet weten hoe
en waarheen

ik spreek ze vaak
kwetsbaar
eerlijk, bijzonder

lief of veeleisend
een voorbeeld van uit de sleur
zo ongewoon, ik bewonder

de impact van de verhalen
raakt me, ongeloof
dan ga ik zelf weer

door op het pad
van verwachting
en vraag ik des te meer

waarom
ik wel omringd ben
door lief en rijkdom

want gelijk zijn wij
ik luister, we lachen
je waardeert me erom

en ik hen
eenzame zielen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Erna Kagenaar (Actief sinds: 10-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Eenzame zielen ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.