Je wilt erbij horen.

Willem Bernardus Tijssen

Je wilt erbij zijn.
Je wilt erbij horen.
Je wilt deel uit maken
van die hele wereld om
je heen. Je wilt een mens
zijn als al die anderen.
Want in dat buitenbeentje
ziet niemand een been.

Je houdt met de wereld
zoveel mogelijk gelijke
tred. Je leeft met zijn
normen en zijn waarden bij
de wet. Je draagt die pet
graag gelijk al die anderen.
Geen scheef gaan kan dat
makkelijk veranderen.
Je leeft er voor om erbij
te horen. Voor hoe het
hoort lijken wij eenvoudig
weg geboren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je wilt erbij horen.’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.