een panacee voor alle kwalen

Geert Messelis

hij heeft zijn eigen ratel
de mensen komen nader
alleen om hem te plagen
's ochtends lijkt hij toch zo moe
zijn wekker staat te slapen
zo loopt hij door zijn leven
als hulpeloze vogelschrik
ongewassen, ongeschoren
plompverloren, slaap verloren
zijn hoofd is vol met spinsels
hij loopt over het marktplein
en volgt alleen zijn stappen
iedereen kijkt en niemand zegt
de smetvrees is te sterk
de enigen die praten
zijn de witte jassen
ze luisteren half
en sturen ook zijn woorden
en schrijven hem uiteindelijk
wat andere pillen voor

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘een panacee voor alle kwalen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.