Functie verschil

Gertjan van der Kraan

Functie verschil

Kun je me ook zeggen
Door helder uit te leggen
Dat je met al je verstand
Bewust van jouw kant
Boven anderen wil staan
Men niet voorbij mag gaan
Aan de huidige structuur
Die als ondringbare muur
Tussen de functies staat
Je geen mening toelaat
Bang voor hun wijsheid
Op jou gegeven beleid
Jou de status ontneemt
Die je al jarenlang claimt
Zonder oog voor anderen
Omdat je niet wil veranderen
Ondanks de welbekende leus
Je hebt werkelijk geen keus
Bij gelijkheid op het werk
Sta je pas werkelijk sterk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Wat betekent status voor je.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Functie verschil’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.