INLOGGEN
«»

kind van de rekening

een late tram
scheurt door de bocht
een oerkreet van afgrijzen
die doodgewoontjes overkomt
en geen mens meer op laat kijken
er zijn de gewoonten van de stad
er zijn de gewoonten van het leven
toen ik voor het eerst
trekkend door zeeland
op TV een mens met kogels zag doorzeven
zat ik met mijn gouden amstel in de hand
helemaal te beven
nu zie ik dagelijks op TV
de ergste moordpartijen
mijn ik zegt nee
maar je blijft gewoontjes kijken
ben ik na al die jaren afgestompt
dat valt nog te bekijken
want gebeurt er met een kind
iets ergs
dan kan ik niet meer kijken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘kind van de rekening’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.