INLOGGEN
«»

Sociaal acceptabel

We komen elkaar onverwacht tegen; vragen naar
elkaar's wel en wee
Het antwoord laat zich dan raden: jahoor,
de gezondheid stelt tamelijk tevree.

Zo een sociaal acceptabel antwoord zegt weinig
over de wérkelijke staat
Het maakt weinig uit, het is ook niet waarom het
hier gaat.

De vriendelijke groet treft evengoed doel,
wordt gegeven vanuit een oprecht gevoel
We vinden elkaar aardig en daar gaat het om
Dág, tot ziens groeten we en kom nog eens
weerom.

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Sociaal acceptabel’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.