INLOGGEN
«»

is er nog hoop?

Is er nog hoop?

Je kreeg twee paar nieuwe schoenen,
de ene waren voor jou bestemd,
de andere moest je in ere houden,
zodat ze eeuwig konden bestaan.

De schoenen hadden al meer dan 30 jaar
een foutloos parcours afgelegd,
wel eens bij de schoenlapper geweest
om te maken had hij zijn leest.

Van één paar moesten we de veters vervangen
omdat die door de jaren te oud werden.
Het andere paar was nog intact
nog altijd in die gloednieuwe doos verpakt.

Maar het liep mis, de schoenen kregen
een andere paar voeten te dragen.
Misschien klemden ze dan teveel
en waren die in de doos beter geweest.

De oudste kon dan meehelpen
de jongste te leren lopen zoals het moest.
Helaas er werd er niet naar omgekeken,
In geen tijd vertoonden ze gebreken.

Ondertussen is de zool losgekomen,
zijn de veters verdwenen, alleen kleine stukjes blijven over.
Met deze maak je geen sterke spanners meer.
waarom zijn die nu zo teer.

Het samenspel tussen het ene paar en het andere is weg.
De hechting is losgekomen,
het leer is lelijk gebarsten
de zolen zijn volledig doorlopen.

Er is geen ontsnappen meer aan
zij moeten volledig hersteld worden.
Hoe komt het dat de schoenen zoveel jaren
geen gebreken vertoonden.

Fout gebruik ligt aan de drempel,
het is het begin van het verval
Doe er iets aan, terwijl het misschien nog gaat
sluit niemand uit die je bijstaat.

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

In een vereniging moet er samenspraak zijn, dat is er niet en daarom dat gedicht. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘is er nog hoop?’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.