INLOGGEN
«»

Geheimtaal

Geheimtaal, uit een gebrek aan woorden.
Na een duidelijkheid die woorden spuugden
Als een explosieve vulkaan; die een verassing
Gaf na een woordbreuk aan de boorden tot een
Te kort in het communicatief bestaan.

Spanning die tot ontlading leidt, wanneer het
Al dagen rommelt met een Vesuviaanse kracht.
Sereniteit geen optie meer is; en een hart op
De tong wordt tot een niet te stuiten macht.

Dan de plotselinge stilte na het het slagveld
Van een vurig debat, waarna nog slechts de
Schaamte rest en het maat nemen op de lat.
Wat overblijft is de geheimtaal, te onduidelijk
Voor woorden; in gebaren en mimiek werkt
Het herstel aan de innerlijke akkoorden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geheimtaal’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.