INLOGGEN
«»

Jongeren en welvaart

Jongeren willen:spelen,leren en ontdekken
Klimmen over lage en hoge hekken
Er is veel te doen
Niet iedereen heeft veel poen
Mountainbike,brommer of auto
Niet iedereen wint de toto

Hebben de ouders poen zat
Dan kunnen de kinderen op pad
Is dat niet het geval
Vervelen jongeren zich of spuwen hun gal
Avontuur en vermaak zijn te duur
Zij lopen met hun kop tegen de muur

Drugs dealers zien dat wel
Zij spelen hun luguber spel
Dit vermaak slaat vaak aan
Jongeren negeren soms vermaan
Voelen zich geweldig
Die kick verslaaft vaak volledig

Weten wij ouderen dit wel
Zijn wij bezorgd ?Trekken we aan de bel
Er is ook ander vermaak
Voor ons ligt een taak
Het is ook onze jeugd
Geef gezonde ontspanning dat doet deugd
Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ies 't Hart
Actief sinds: 10-12-2014Informatie bij het gedicht:

Hoe kunnen jongeren toch zo dom zijn.Zijn ze niet voorgelicht.Of willen ze het toch een keertje proberen.Ze weten niet wat het is.Er zijn voorbeelden in de Media.Hebben ze problemen.Doen de dealers zo aardig. Hoe dan ook we moeten van dat gedoe af. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jongeren en welvaart’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.