INLOGGEN
«»

Gedeelde smart

Waarom niet gewoon gedeelde smart?
Al dat mogelijk leed dat nog komen zal
Breekt dan enigszins die onvermijdelijke val
Een ieder ietwat geruster van start

Waarom niet gewoon gedeelde smart?
In theorie eenvoudig als a,b,c
Maar de praktijk werkt in deze niet zo mee
0,25 ineens niet meer een kwart

Waarom niet gewoon gedeelde smart?
Complexe wezens zwak en onrein
Op pijnlijke wijze door het lot getart

Vastgeketend aan een oneindige pijn
Waarom niet gewoon gedeelde smart?
Dit is nu eenmaal wie wij zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anco Timmerman
Actief sinds: 23-02-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gedeelde smart’ van Anco Timmerman zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.