Op dít moment afvallen?

Dakoyria

Je hebt best lang op je wintervet geteerd...
En juist als je denkt: dát loopt straks verkeerd
dient zich een tamelijke dikke mist aan!
Je weet het niet hoor, maar moet je dan juist
nú voor afvallen en rauwkost gaan?

Geen mens die een geslaagde poging immers
ziet Trouwens, dat groenvoer smaakt er echt
nog niet
Enigszins gefrustreerd stel je opnieuw weer uit
Je eet uit wel wat schuldgevoel maar een stukje
fruit

Die broek van jou, zo wanhopig strakker dan strak
Nog een wonder dat die bij al dat overgewicht niet
allang eerder is geknapt!

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Op dít moment afvallen?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.