Rondobesitas

Valentijn

Iedereen zal het beamen
Ik ben een toffe peer
Mijn hart zit op de goede plaats
Dat voel ik telkens weer

Op het eerste gezicht zou je denken
Dat mijn lichaam de neiging heeft
Om vooral horizontaal te groeien
Maar dat zie je helemaal verkeerd

De oorzaak van mijn zogenaamde corpulentie
Is het gegeven dat ik alleen ronde vormen eet
Daar word je mee geboren, Rondobesitas
Is een overerfelijke eigenschap in mijn familie

Niet alle ronde etenswaren zijn ongezond
Behalve pizza’s, rondo’s, gevulde koeken
Beschuitjes, Bossche bollen, chocoladetaarten
Krentebollen, hamburgers, pannenkoeken
Plakjes worst, bitterballen, pita-broodjes
Eet ik ook appels tomaten en meloenen

Dus als je iemand ziet van mijn formaat
Bied dan bij de koffie
Alleen ronde chocolaatjes aan


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rondobesitas’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.