KLEIN MAAR WIJD

Han Messie

In het knusse vertrek
van de geliefde kroeg
vermeien zich thans
niet meer dan acht mensen

de weinige bezoekers
voorspellen met geschuif
van hun drinkglazen
veelbelovend samenzijn
dat verrassingen vraagt

drukke spraak is spoedig
daverende scherts
en warrig gezang
denkbeelden strekken zich
naar hevige strijd uit
tussen harde waarheid
en hartenwens
bereiken tenslotte
onvoorstelbare
mateloze ruimte.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘KLEIN MAAR WIJD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.