De "Sauerkirsch" en haar sap

Dakoyria

De kers is binnenkort weer volop in tel;
in eet haar zo graag en zie haar al wel...
Wat mij steeds zo verbaast: de
"Sauerkirsch" van onze oosterburen
hier nooit te verkrijgen

vers, ingemaakt of als verrukkelijk sap
In onze schappen niet te vinden;
misschien speciaalzaken waarvoor
ik graag een lans brak?
Ook deze fruitsoort mag ik graag eten

De vrije markt met haar producten,
hoe zit dat dan? Nog steeds geen
gemeengoed terwijl ik teleurgesteld
wat zuchtte Ik kan hen niet vergeten.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De "Sauerkirsch" en haar sap’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.