Het is warm in de tuin

Gertjan van der Kraan

Het is warm in de tuin

Het is warm in de tuin.
De telefoon gaat.
In de hitte struin
Ik naar het apparaat.
Hoi broer staat tie koud
Het klinkt als goud.
Mijn ondeugende zus
Het voelt als een kus
En ik zie haar ogen
Twinkelend en bewogen
Aan de andere kant van de lijn
Kom maar, lijkt me fijn.
Is die fles eindelijk op
Zeg ik nog als mop.
Maar het eind van het lied
Als je de fles nu ziet
Is hij toch leeg gemaakt
Niet dat het me raakt
Want zo bij elkaar
En dat is zeker waar
Zijn onverwachte bezoekjes
Net als koele doekjes
Heerlijk op een warme dag
Als een schaterende lach.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Onverwacht bezoek

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het is warm in de tuin’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.