INLOGGEN
«»

TOEVEN BIJ GROEN

Gekartelde bosrand en wijd boerenland
vol arbeidslust en vrolijk vogellied
geven luchtige adem aan de ramen
van het innige eet- en drinkhuis
scheppen oogvreugde voor voldane gasten
die verte en nabijheid samen zien
als één broederlijk ruisende kring

de ingetogen tapkast noodt vriendelijk
om binnen kunstig gemetselde
en knus betimmerde wanden
de bescheiden maar vorstelijke
Teteringse keuken te ontdekken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

"Groen" is een gezellig eetcafé dichtbij het dorp Teteringen, benoorden Breda. Het ligt aan de rand van de daar gelegen Bergvlietse bossen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘TOEVEN BIJ GROEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.