Ochtend

Valentijn

Verraden tussen wakker zijn en waken
smoren zweetdekens mijn dromen
Een lichaamsbrand slaat uit mijn lijf
tongen van half begraven draken

Vallend uit dit hellend raam, de afgrond nabij
Is tijdloos nu tijdelijk voorbij
Losgewrongen uit de dagelijkse plicht
Oogleden doorboord door het ochtendlicht

Ketels, heksen en boze oren
voorkomen niet dat tintelende tenen
de vloer aanraken van koude stenen
waarop ik elke ochtend wordt geboren



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ochtend’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.