INLOGGEN
«»

Voor een prikkie

Vannacht kreeg ik een prik
dacht in een droom over fascinatie
slaapwandelend gaf ik geen snik
het was gewoon een mug in februari

de echte prik zal nog wel komen
't schijnt dat we eerst nog moeten wachten
met vindt dat we nog wat moeten trachten
zij zouden hun afspraken nakomen

stap terug in mijn bed en droom mijn droom
ze menen dat wij dit zullen pikken
ze denken dat wij dit blijven slikken
hij gaat over een gnoom zonder schroom

het was een mug zo groot als een tijger
en ik heb toch wel veel fascinatie
voor die witte jassen met hun vaccinatie
en het virus kwam niet van een lijger.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Voor een prikkie’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.