droombeeld

Wim Kops

DROOMBEELD

Ik ga een gemeenschap stichten
In welwillend evenwicht
Vrij van alle dwang en plicht.

Aarde en universum
Samen in een groot verband
Waar geen plaats is voor geweld
Kwaad en haat verdwijnen
Ons licht helder zal schijnen
Geen oordeel wordt geveld
Gesproken wordt een zuiver woord
Iedereen erbij hoort.

Waar gezond inzicht
Ons aan de natuur verplicht
Matig te consumeren
Steeds eerlijk te informeren
Demagogie wordt vermeden
Afstomping wordt bestreden
Waar warme liefdeskrachten
Elke vrees en pijn verzachten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Wim Kops (Actief sinds: 19-10-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘droombeeld’ van Wim Kops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.