INLOGGEN
«»

Nachtleven

In mijn dromen,
dat ooit nog terug zal komen.

Dacht ik aan elke pas,
en tegelijk vlogen mijn handen overal met dat bierglas.

Het was een gelukzalig gevoel,
met al die leuke gekkenboel.

Even een halt aan al dat denken
en genieten van het moment,
dan ben ik heel content.

De nachten waar alles zit verborgen,
terugkijkend zonder al die zorgen.

Met je vrienden zoveel beleven,
dat is het nachtleven.

Het geeft een grotere verbondenheid met elkaar,
want soms moeten we elkaar steunen op het trottoir.

Mijn dromen geven me die vrijheid,
dat geeft me iets van blijheid.

Het is een verlangen, een gemis,
dat mijn dromen me dit proberen waar te maken,
om tot daar te geraken.

Ik zal moeten wachten,
tot die mooie nachten.

Ik zal moeten volhouden,
en mijn gevoel moeten inhouden.

Ik zal verder dromen,
tot mijn verlangen wordt volmaakt.

Myrthe Dokens, 16/11/2020

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Myrthe Dokens
Actief sinds: 08-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nachtleven’ van Myrthe Dokens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.