De zandman

Ron Dietvorst

Lief wezen van mijn zweemzoete dromen
mag ik het wezen? ik moet van verre komen
die jouw zachte doddige zieleroerselen bezwangert
mijn verlangens zijn oprecht ik ben geen engerd

ik wil wonen in jouw droom tot je ontwaakt
tot de brulkikker je heeft wakker gekwaakt
ik wens in je herinneringen te blijven talmen
tot de klokken beginnen te weergalmen

zal je brein vullen met zoetsappigheden
voorbije nacht zal je ego strelen
ik doe in grond en ik heet mezelf de zandman
je zou eens moeten weten wat ik jouw droom al kan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De zandman’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.