Een schilderij waardig?

Door: Dakoyria

Blij loop ik naar buiten; koud is het wel,
hoewel de zon schijnt
Mensen krabben aan hun bevroren auto-
ruiten

Ik vind het héérlijk, die tintelende vries-
lucht Wel door koude handschoenloze
vingers lichtelijk gezucht De supermarkt is
echter dichtbij

Het is opnieuw tijd voor mij inkopen te doen
Het looppad vóór de kassa's is bezaaid met
fraaie bloemen
Vooral om de talrijke Tulpen gaat het mij,
zij zijn nog groen

Ik koop die dan ook nog niet In de winkel zélf
treft mij de groenten- en fruitafdeling
Zo móói en ik geniet! In gedachten zie ik mij
al met verf in de weer gaan Wat een kéuze die je
ziet.....

In míjn tijd was dit alles er nog niet Ik zit op de
plank van mijn rollator, kijk rustig in het rond
Ik raadpleeg een briefje, ik moet dringend nog het
een en ander pakken Kalm en bedaard laat ik die
één voor één in mijn mandje zakken.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een schilderij waardig?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.