INLOGGEN
«»

Het was een droom

Het was een droom

Toen ik 's nachts midden in een droom zat
Hoopte ik dat het slechts een droom was

Gewoon een droom
Zoals alle andere vervelende dromen

Want hetgeen ik droomde
Mocht niet waar zijn

Want hetgeen ik droomde
Kon toch niet waar zijn ?

Laat dat wat ik droomde
Alsjeblieft niet waar zijn

En toen ik uiteindelijk toch terugkeerde
In dit bestaan
Was er ruimte voor enige twijfel

Is de droom echt voorbij ?
Of is dit een volgende droom
Die zojuist is begonnen ?

Hoe weet ik of ik wel of niet droom ?
Wanneer zal ik ontwaken ?

Maar ik was klaarwakker
De dag was reeds begonnen

En onder het drinken van de koffie
En het eten van een boterham
Was er een knagend gevoel
In de vorm van een verontrustende gedachte:

Dat alles een droom is

Wat is het verschil
Tussen een droom en een herinnering
Als je er goed over nadenkt ?

En zo dagdroomde ik verder de dag in

In de avond schreef ik dit gedicht
Om zo te voorkomen
Dat dit me zou ontglippen

Een droom is immers snel vergeten
En zo vervlogen
Zodra de dromer wakker wordt

Ik droom dat ik besta
Ik besta alleen zolang ik droom
Of zolang jij nog van mij droomt

Ik droomde dat ik droomde
Dat ik droomde
Het was slechts een droom

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het was een droom’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.