HERNIEUWING

Han Messie

Bij blinkende zonsopgang
staat een houthakker
voor zijn berghut

zuivere schittersneeuw
op verre spitse toppen
en omringende bossen
verjaagt
het woelige verleden
van de bedaagde man

pasgeboren ogen
zien een jonge wereld
vol luisterrijke leegte
die verlangend wacht

in 't bevroren venster
flonkert morgenglansvuur
doet het tere ijs beven
raakt de kloeke werker
geeft hem
ongekende lust
de oude bijl te zwaaien
met hervonden jeugdgemoed
dat stille verbeelding mint
of verteluur beleeft.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HERNIEUWING’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.