INLOGGEN

Gedichten over dichters

Naast de gedichten rubriek 'Gedichten over dichten en gedichten' is later deze rubriek ontstaan. Deze rubriek bevat gedichten over dichters zelf en kleine korte gedichtjes over dichters, hun leven, hun werk, hun stijl etc. Soms wordt in dit type gedicht een ode gebracht aan een dichter.

Ken je een dichter die je in het zonnetje wil zetten? Een dichter die het verdient om zelf in een gedicht te worden belicht.. Maak dan eens een gedicht voor deze rubriek 'Gedichten over dichters', of stuur je bestaande gedichten ter plaatsing naar ons in.


[ Inspiratie (2) ] [ Harkerig stijf ] 
[ Een dichter hunkert ] ZWART GOUD ! 
Zo naargeestig Zo eigen ik gericht 
Wel wat afgekraakt Wat een agressie 
voorbije dichters voor Wannes Van De Velde 
voor Stijn voor Stijn 
voor piet voor Paul 
voor Paul voor Leonard 
voor Jacques Brel voor J.M.H. Berckmans bis 
voor J.M.H. Berckmans voor Herman Hesse 
voor françois villon voor Elias Canetti 
voor Berthold Brecht Voelen zich zo hoog verheven 
VISITE-KAARTJE !!! Villon 
VERLIES ? VEEL EN WEINIG 
VANGST? VANGST? 
Van Perk tot Lucebert en van Kloos tot Claus UITPUTTEND LEVEN ! 
Tussen droom en daad TOON, HONDERD-EN-FIER !!! 
TOON KNUTSELT.... TOON HERMANS EN TAGORE... 
TOON !!! TOON ! 
TIJDEN VAN SOMBERTE SUCCES !!! 
Stiekeme dichter SPARTAAN ! 
Schrijversblock Schrijven, wil ik! 
Schoonselhof SCHEPPINGSDRANG 
ROTTERDAM ! RIJK ! 
Remco Campert negentig jaar! Poëzie 
poète maudit Persoonlijke woorden 
Partij voor de Poëzie ORDINAIRE JALOEZIE .... 
Opgewekt ! ONDERKRUIP !!! 
Ode aan Staring O, o wat zijn wij blij !!!! 
NEGATIEF MET ..... Naakt 
Mooi , giftig .... Mijn favoriete dichters 
Met rum MET JULES' HARTENWENS 
MAARTEN..! LUBERTUS C 
LOU LOU Lieve Dichters in HET LICHT 
LIEFDE MAG NIET BEKOELEN ! lichte behuizing 
lezen (voor Marga Minco) La Chute 
Kringloop-dichtbundels KLASSE 
JULES, ZWART IN TULE ! JULES' POKERSPEL ! 
JULES ONGEREMD ! JULES MEGASCULE ! 
JULES LEEFT ! JULES INTENS ! 
Jules Deelder Joke van Leeuwen 
Jaloers is .... Inspireer ! 
IN LUI GEMAK ... IK WIL JE WEZEN TREUREN 
Ik bedacht me Het blok 
Herman Brusselmans HEKEL !!! 
HEEFT HET WEL ZIN? HAVEN OM TE LAVEN ! 
HART-STIKKE GOED ! GROOT KUNSTENAAR !!! 
Groot Kunstenaar ! GROOT EN KLEIN !!! 
GROEN .... grijpstuivergedicht 
GODFRIED BOMANS' WOORD GEWOON !!! 
Gewichtig Gertjan 
GENIAAL !!! GEHEIM !!! 
Geen spijt hoor Gedicht 
Feest-balonnen ! Er boven ! 
EEN WEEMOED, Een stem 
EEN KLEIN TOP-RIJMGEDICHT (1) !!! Een Iranese poeet 
EEN GEDEFORMEERD GEDICHT drs P. 
Dichters liefde  Dichters 
dichters Dichter 
Dichter  de virale woorden 
de vereniging De trossen los ! 
De poëzieweek DE PEN .... 
De naargeestige dichter De dichter. 
DE BEVESTIGING Christelijk ???? 
centen en krenten Bob Dylan 
Blokkade opheffen ! Bloemen  
BLIKSEMSNEL ! BLIJ !!! 
BESCHEIDEN (6) .... ALS OERKNAL 
ALS DE MAAS ! Alleen zelf klein .... 
AFGANG EN MOED 180 GRADEN ! 


Gedichten over dichters (gerelateerd)