INLOGGEN

Gedichten over dichters

Naast de gedichten rubriek 'Gedichten over dichten en gedichten' is later deze rubriek ontstaan. Deze rubriek bevat gedichten over dichters zelf en kleine korte gedichtjes over dichters, hun leven, hun werk, hun stijl etc. Soms wordt in dit type gedicht een ode gebracht aan een dichter.

Ken je een dichter die je in het zonnetje wil zetten? Een dichter die het verdient om zelf in een gedicht te worden belicht.. Maak dan eens een gedicht voor deze rubriek 'Gedichten over dichters', of stuur je bestaande gedichten ter plaatsing naar ons in.


180 GRADEN ! AFGANG EN MOED 
Alleen zelf klein .... ALS DE MAAS ! 
ALS OERKNAL BESCHEIDEN (6) .... 
BLIJ !!! BLIKSEMSNEL ! 
Bloemen  Blokkade opheffen ! 
Bob Dylan centen en krenten 
Christelijk ???? DE BEVESTIGING 
De dichter. De naargeestige dichter 
DE PEN .... De poëzieweek 
De trossen los ! de vereniging 
de virale woorden Dichter  
Dichter dichters 
Dichters Dichters liefde  
Dode dichter drs P. 
EEN GEDEFORMEERD GEDICHT Een Iranese poeet 
EEN KLEIN TOP-RIJMGEDICHT (1) !!! Een stem 
EEN WEEMOED, Er boven ! 
Feest-balonnen ! Gedicht 
Geen spijt hoor GEHEIM !!! 
GENIAAL !!! Gertjan 
Gewichtig GEWOON !!! 
GODFRIED BOMANS' WOORD grijpstuivergedicht 
GROEN .... GROOT EN KLEIN !!! 
Groot Kunstenaar ! GROOT KUNSTENAAR !!! 
HART-STIKKE GOED ! HAVEN OM TE LAVEN ! 
HEEFT HET WEL ZIN? HEKEL !!! 
Herman Brusselmans Het blok 
Ik bedacht me IK WIL JE WEZEN TREUREN 
IN LUI GEMAK ... Inspireer ! 
Jaloers is .... Joke van Leeuwen 
Jules Deelder JULES INTENS ! 
JULES LEEFT ! JULES MEGASCULE ! 
JULES ONGEREMD ! JULES' POKERSPEL ! 
JULES, ZWART IN TULE ! KLASSE 
Kringloop-dichtbundels La Chute 
lezen (voor Marga Minco) lichte behuizing 
LIEFDE MAG NIET BEKOELEN ! Lieve Dichters in HET LICHT 
LOU LOU LUBERTUS C 
MAARTEN..! MET JULES' HARTENWENS 
Met rum Mijn favoriete dichters 
Mooi , giftig .... NEGATIEF MET ..... 
O, o wat zijn wij blij !!!! Ode aan Staring 
ONDERKRUIP !!! Opgewekt ! 
ORDINAIRE JALOEZIE .... Partij voor de Poëzie 
Persoonlijke woorden poète maudit 
Poëzie Remco Campert negentig jaar! 
RIJK ! ROTTERDAM ! 
SCHEPPINGSDRANG Schoonselhof 
Schrijven, wil ik! SPARTAAN ! 
Stiekeme dichter SUCCES !!! 
TIJDEN VAN SOMBERTE TOON ! 
TOON !!! TOON HERMANS EN TAGORE... 
TOON KNUTSELT.... TOON, HONDERD-EN-FIER !!! 
Tussen droom en daad UITPUTTEND LEVEN ! 
Van Perk tot Lucebert en van Kloos tot Claus VANGST? 
VANGST? VEEL EN WEINIG 
VERLIES ? Villon 
VISITE-KAARTJE !!! Voelen zich zo hoog verheven 
voor Berthold Brecht voor Elias Canetti 
voor françois villon voor Herman Hesse 
voor J.M.H. Berckmans voor J.M.H. Berckmans bis 
voor Jacques Brel voor Leonard 
voor Paul voor Paul 
voor piet voor Stijn 
voor Stijn voor Wannes Van De Velde 
voorbije dichters Wat een agressie 
Wel wat afgekraakt Zo eigen ik gericht 
Zo naargeestig ZWART GOUD ! 
[ Een dichter hunkert ] 


Gedichten over dichters (gerelateerd)