IK WIL JE WEZEN TREUREN

Joop Hagen

Hoezeer ik mij beluister
jouw klank in poëzie
lees ik in dode fluister
het Achterhoeks genie

dwalend langs kom rije
best vaderlands verbale
na reis het al voorbije
een boemerang finale

Alvites hof de man
in vrijheid als beloofd
een hemel hoger dan
het spant uit PC Hooft

schrijdt voorbij het duister
gedane woorden kleuren
wanneer ik mij beluister
wil ik je wezen treuren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Informatie bij het gedicht

Ach, was toch het bestaan als een Komrij de lach van het overleven voor even.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘IK WIL JE WEZEN TREUREN’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.