INLOGGEN
«»

Een stem

Een stem

Gedragen door de lucht
door trillingen bewogen
klinkt daar na elke zucht
een stem zo opgetogen

Een stemband die vibreert
met helder schone kleuren
een ziel die orkestreert
de zin van al 't gebeuren

Hij komt van ver maar klinkt dichtbij
Zo als vanzelf de oren strelen
Met klinkende klanken zij aan zij
Die nimmer dwingen of bevelen

En het zijn niet echt de zinnen
of wat hij daar nu zegt
Het zijn vooral de klanken die beminnen
want die klinken echt, oprecht

Een stem kan duizend wijze woorden spreken
waarvan geen enkel wordt gehoord
Ze kan in waanzin een wereld breken
waarin de liefde wordt vermoord

Maar wat hier de lucht doet trillen
is wat nog zelden wordt vernomen
Een stem van recht en schoonheid willen
Een stem van hoop en dromen

Dus stem van mooie klanken
laat de lucht nog eeuwig trillen
En laat mij jou dan hier bedanken
voor alles wat mijn oren horen willen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ge Rijn
Actief sinds: 08-04-2021Informatie bij het gedicht:

Dit is een gedichtje voor Hans Plomp geschreven voor zijn verjaardag jaren geleden. Er zit bewust een cynische ondertoon in met de overdreven idolatie (want dat hoort ook bij Hans Plomp) maar de boodschap zelf meen ik oprecht. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een stem’ van Ge Rijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.