INLOGGEN
«»

grijpstuivergedicht

In het mazzelpikdonker van de Jordaan
Reed te paard een grijpstuiverdichter
In zijn bijtspijkerbroek
Hij ging bij de boldootkardinaal
Op herenbezoek

Bij de kargadoorlaatpost gekomen
Stapte hij verre van behendig
Van zijn broodmolenpaard
De heremijntijdopnemer
Was al even oorlamlendig

Het had geen zin om langs
De flappentapperij te gaan
Dan maar uit de flamoestuin
Een kluiverduikereend
En bierblikgroenten geleend

Hij trof de knijpkatholiek
Aan in een raasdonderwolk
Hij was zijn bril verloren, wat
In dit loerijzertijdperk
Best lastig is

Onze dichter werd uitgescholden
Voor bolleboosdoener
Zerkfluitspeler en paleissijsjeslijmer
Maar toen hij kalmeerde
Haalde hij al snel galbakzeil

Gezeten op een kopstootkussen
Aten ze samen knopendoosvruchten en
Dronken Schijtlijsterbessenjenever
De sfeer was duidelijk verbeterd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘grijpstuivergedicht’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.